-= Меню =-

Книжкова виставка «Живи в гармонії з природою»

Все на землі, все треба берегти:
І птаха, й звіра, і оту травинку.
Не чванься тим, що цар природи ти,
Бо врешті ти – лише її частина.
Так, частка – невелика і залежна –
Цю істину сприймай беззастережно.
Якщо береш, то треба й віддавати,
Коли й надалі хочеш працювати.
                                           Б. Лепкий

З нагоди Дня довкілля, що відзначається в третю суботу квітня, на абонементі № 1 бібліотеці Уманського національного університету садівництва організована книжкова виставка «Живи в гармонії з природою». На виставці представлена навчальна та наукова література, в якій розглянута проблема поліпшення стану природи, привернення уваги суспільства до екологічних проблем держави. А її мета – поширення екологічних знань, підвищення рівня суспільної свідомості українців з питань збереження безпеки навколишнього середовища.

Ні для кого, не є таємницею що, людям необхідно навчитися жити в гармонії з природою. «Природа» – це поняття дуже об’ємне і багатогранне, воно включає в себе нашу планету, її ресурси і мешканців. І всі ці складові повинні знаходитися в рівновазі між собою. Людина є дитям природи, одним з найскладніших творінь, але в той же час, тільки людина здатна приносити величезну шкоду природі. Жодна інша жива істота не приносила нашій планеті стільки руйнувань.

На книжковій виставці «Живи в гармонії з природою» представлені видання про закономірності формування довкілля, методи його збереження та охорони. Демонструється література, яка висвітлює питання небезпеки забруднення довкілля, та шляхи вирішення екологічної загрози суспільному розвитку в економічній, екологічній, соціальній і духовній сферах. Тому книжкова виставка допоможе читачам в розкритті багатогранних цінностей природи та екологічного світогляду,

Бібліотека запрошує до ознайомлення з виданнями виставки і вітає своїх користувачів з Днем довкілля! І хай гармонія навколишнього середовища пронизує вас щоденно, адже мудрість великого вчителя В.О. Сухомлинського просто та влучно висловлює: «Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов».

Чекаємо Вас на перегляд виставки.

Оксана Борейчук, бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 06.05.2024 Реєструйтесь на вебінари від Clarivate та Elsevier: Web of Science, Scopus і ScienceDirect

  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України