-= Меню =-

Бібліотека дотична до навчального процесу

Співпраця учасників навчально-виховного процесу в закладі вищої освіти – це запорука продуктивної роботи та ефективного кінцевого результаті. Саме тому працівники бібліотеки з радістю відгукуються на пропозицію викладачів про реалізацію спільних проєктів.

5 вересня кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач Валентина Мамчур, бібліотекарі Наталія Михайлова та Олена Рудковська провели спільне заняття з дисципліни «Основи фахової підготовки» для студентів 11-лг групи факультету лісового і садово-паркового господарства. Відвідавши книгозбірню Уманського національного університету садівництва, першокурсники ознайомились з історією закладу освіти, з життям та навчанням перших учнів Головного училища садівництва та книжковим фондом, що накопичувався багатьма поколіннями працівників університету.

Майбутні лісівники з захопленням роздивлялися підручники минулих століть, фахові видання з лісівництва, конспекти лекцій, зроблені на стеклографі. Викликала зацікавленість студентів друкарська машинка, на якій їм дозволили спробувати свої сили. Не залишили їх байдужими глиняні вироби і колекція квасолі. Сподіваємось, екскурс в минуле стане поштовхом до плідного, старанного навчання в майбутньому.

Продовженням знайомства з бібліотекою стало відвідування абонементів фахової та художньої літератури, де першокурсникам нагадали, що книга – чудова альтернатива інтернету і сучасним гаджетам. Здобувачі освіти були поінформовані про особливості роботи бібліотеки, про те, як стати її користувачем та оформити читацький квиток. А також отримали кілька професійних порад від бібліотекарів щодо організації свого навчання.

    

   

   

Олена Рудковська, бібліотекар ІІ категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 17.05.2024 Українська вишивка – символ єдності та національної гордості